top of page

DET REGELMÆSSIGE EFTERSYN

Det vigtigste for en tandlæge er at få lov til at se sine patienter regelmæssigt. Denne kontinuitet gør os i stand til at se forandringer på et tidligt stadie og herved være forebyggende i stedet for behandlende. Dette er bedst både for din sundhed og din pengepung.
Ved eftersynet er det ikke kun tænderne vi undersøger, men hele mundhulen og
tyggeapparatet.
Kæbeleddet
undersøges for knæk, normal gabeevne og om der er smerter herfra i forbindelse med tygning. Et slag eller traume på kæbeleddet kan give anledning til smerter og nedsat gabeevne. Slidgigt kan også forekomme og være smertefremkaldende.
Tyggemusklerne undersøges for ømhed, når man trykker på dem. Dette fortæller os om musklerne overbelastes, og så må årsagen hertil findes, da ømme muskler ofte medfører hovedpine og spændinger. 
Ofte er årsagen tænderskæren eller et ustabilt bid.
Slimhinden
og tungen undersøges for sår og forandring, som ikke bør være der. Vi er især meget opmærksomme hos rygere, da disse har en øget risiko for at udvikle cancer i mundhulen. Svampeinfektioner kan medføre smerter og ubehag og skal behandles. 
Tandkødet
undersøges for tandkødsbetændelse og parodontose. Begge dele skal behandles men på hver sin måde. Behandles tandkødsbetændelse ikke kan det over tid udvikle sig til parodontose. Ved parodontose ødelægges tændernes fæste i knoglen, og de bliver løse. 
Tænderne
undersøges for huller, slid og syreskader. Unge har i dag mange færre huller end tidligere, men vi ser til gengæld mere slid og flere syreskader på tænderne. Det er vigtigt at opdage dette i tide, da forebyggelse er essentielt for at undgå et tandsæt med permanente skader.
bottom of page